Ce este kinetoterapia?

Etimologic vorbind kinetoterapie inseamna terapie prin miscare si provine din limba greaca unde radacina acestuia – “kinesis” se traduce prin cuvantul ”miscare”.

Kinetoterapia se foloseste pentru recuperarea medicala somato-functionala si consta intr-un ansamblu de tehnici si metode avand in centru exercitiul fizic.

Cand este kinetoterapia necesara?

În situatii posttraumatice si postoperatorii kinetoterapia este cel mai important mijloc pentru recuperarea functiilor afectate.

De asemenea, in cazul afectiunilor neurologice doar prin adaugarea kinetoterapiei la celelalte tratamente instituite se pot vedea progrese fantastice.

Kinetoterapia este de asemenea necesara pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate, De ce? Pentru ca pregatirea unui tonus fizic bun si echilibrat pentru sarcina este un obiectiv foarte important. In timpul sarcinii kinetoterapia are obiectivul de a facilita nasterea, iar dupa nastere aceasta permite o recuperare rapida a valorilor normale de tonus general echilibrat.

Kinetoterapia este cel mai important mijloc de recuperare in urma patologiei specifice sportive si a accidentarilor, pentru o cat mai rapida reinserare in activitate a sportivilor.

Patologia coloanei vertebrale reprezinta un procentaj foarte mare din cazuistica kinetoterapiei. Progresul tehnologic în kinetoterapia coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea functionalitatii acesteia, in centru atentiei aflandu-se echilibrul functional musculo-articular.

Obiectivele kinetoterapiei sunt:

  • Relaxarea
  • Corectarea posturii si aliniamentului corporal
  • Cresterea mobilitătii articulare
  • Cresterea fortei si rezistentei musculare
  • Imbunatatirea coordonarii, controlului neuro-muscular al miscarii si echilibrului.
  • Cresterea capacitatii de efort
  • Reeducarea sensibilitatii

Cere acum oferta personalizata