Pericolul fast-food-ului

Ca şi în cazul pachetelor de ţigări, ar trebui etichetate cu avertisment şi pungile de fast –food. Pentru că se ştie că mâncarea de tip fast-food face rău. Mulţi preferă această mâncare deoarece este mai la îndemână .

Mâncarea fast-food îmbătrânește tenul: nu doar stresul și mediul poluat în care trăim determină apariția liniilor fine pe chipul nostru, ci și ceea ce mâncăm. Zahărul și grăsimile care sunt folosite pentru a creste perioada de valabilitate a unor produse fast-food și amidonul pot provoca o reacție chimică numita glicozilare, care accelerează procesul de îmbătrânire, determină apariția ridurilor și crește sensibilitatea pielii la razele de soare.

Cauzează balonare și constipație: cantitatea foarte mare de sodiu din compoziția mâncării de tip fast-food este una dintre principalele cauze ale balonării, deoarece sodiul declanșează retenția apei în organism, iar combinația de sodiu cu băuturile carbogazoase și îndulcitorii artificiali din compoziția acestora este devastatoare. De asemenea, alimentele procesate albe de tipul pâinii albe sau a orezului alb conțin foarte puține fibre și astfel pot cauza constipație, care este agravata de lipsa cantității necesare de lichide (apa, nu sucuri) în fiecare zi.

Înrăutățește simptomele sindromului premenstrual: zahărul și amidonul din compoziția alimentelor utilizate pentru prepararea mâncării fast-food cauzează modificări brute ale nivelului de insulină și… ale dispoziției tale. Însă, dintre toate produsele pe care le poți consuma de la un fast-food, cele mai dăunătoare in aceste zile sunt băuturile îndulcite pe bază de cafea, combinația dintre zahăr și efectul stimulent al cofeinei care vă poate da peste cap.

Grăsimi artificiale şi multă sare: mâncarea de la fast-food este plină de grăsimi artificiale produse de om, hidrogenate şi saturate despre care tot auzim că nu ne fac bine. Cartofii pe care îi serviţi la un fast-food sunt prăjiţi într-o baie de ulei, care apoi se refoloseşte, iar feliile de carne din burger, de cele mai multe ori congelate şi prăjite, trec prin acelaşi tratament. Trebuie să ştiţi că aceste grăsimi saturate afectează arterele şi vor face să crească colesterolul la un nivel periculos.

Se mai găseşte la astfel de preparate şi un conţinut mare de zaharuri care în timp duce la diabet. Şi o altă problemă este aceea că se găseşte şi sare din belşug ceea ce suplimentează corpul cu un conţinut exagerat de sodiu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.